Skriv ut sidan
Mandelkaka med apelsin

0 portioner 0
1000 gram Mandelråmassa MO Medelhavsmandel
230 gram Ägg
100 gram Apelsinlikör (ca 40% vol.)
70 gram Apelsinjuice
330 gram Smör (rumstempererat)
85 gram Vetemjöl
1 krm Salt
1 krm Citronjuice
25 gram Apelsinzest
1000 gram Mandelråmassa MO Medelhavsmandel
230 gram Ägg
100 gram Apelsinlikör (ca 40% vol.)
70 gram Apelsinjuice
330 gram Smör (rumstempererat)
85 gram Vetemjöl
1 krm Salt
1 krm Citronjuice
25 gram Apelsinzest
Gör så här:
Blanda mandelmassa, ägg, apelsinlikör och apelsinjuice tills smeten är smidig. Tillsätt det rumstempererade smöret, en nypa salt, lite citronjuice och rör om. Vänd i apelsinzesten och mjölet.
Häll smeten i små silikonformar och baka i ugnen i 200 °C under ca 12 minuter.
Skapat av: Lubeca