Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Skriv ut sidan

Mandelkaka med apelsin

0 portioner 0

1000 gram Mandelråmassa MO Medelhavsmandel
230 gram Ägg
100 gram Apelsinlikör (ca 40% vol.)
70 gram Apelsinjuice
330 gram Smör (rumstempererat)
85 gram Vetemjöl
1 krm Salt
1 krm Citronjuice
25 gram Apelsinzest

Gör så här:
Blanda mandelmassa, ägg, apelsinlikör och apelsinjuice tills smeten är smidig. Tillsätt det rumstempererade smöret, en nypa salt, lite citronjuice och rör om. Vänd i apelsinzesten och mjölet.

Häll smeten i små silikonformar och baka i ugnen i 200 °C under ca 12 minuter.

Tips!

Tillsätt lite smakpasta med apelsinsmak för en intensivare arom!

Skapat av: Lubeca

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.