Skriv ut sidan
Pepparkakstryfflar

25 portioner 0 st
1 dl Vispgrädde
75 g Osaltat smör
0.75 dl Florsocker
2 msk Glykossirap
1 tsk Mald kanel
0.5 tsk Mald ingefära
1 krm Malda kryddnejlikor
200 g Mjölkchoklad Zeylon 36,5%
1 dl Vispgrädde
75 g Osaltat smör
0.75 dl Florsocker
2 msk Glykossirap
1 tsk Mald kanel
0.5 tsk Mald ingefära
1 krm Malda kryddnejlikor
200 g Mjölkchoklad Zeylon 36,5%
Blanda vispgrädde, smör, florsocker, glykossirap och kryddor i en kastrull och koka upp. Bryt chokladen i små bitar och rör ner i gräddblandningen, rör tills chokladen smält. Ställ i kylskåp för att stelna. Krossa pepparkakorna. Forma kulor av tryffeln som doppats i pepparkakskrosset. Förvaras torrt och svalt.
Skapat av: Femtorp