Skriv ut sidan
Pannacotta med kaffesmak

2 portioner 0
3 st gelatinblad
2 dl grädde, 40%
1 dl mjölk, 3%
60 g socker
12 g Kaffeextrakt
6 g Vaniljextrakt
3 st gelatinblad
2 dl grädde, 40%
1 dl mjölk, 3%
60 g socker
12 g Kaffeextrakt
6 g Vaniljextrakt
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur gelatinbladen. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull under omrörning. När blandningen börjar bli varm, tillsätt extrakten och låt det koka upp. Rör och låt stå ett par minuter. Tillsätt gelatinbladen till den varma blandningen och rör tills det smälter. Häll upp blandningen i portionsglas och låt dem stå kallt i ca 4 timmar. Dekorera pannacottan och servera med bär.