Skriv ut sidan
Pannacotta med kaffesmak

2 portioner 0
3 skopor Gelatinpulver Italgel Fast
2 dl Grädde, 40%
1 dl Mjölk, 3%
60 g Socker
12 g Kaffeextrakt
6 g Vaniljextrakt Bourbon Madagaskar
3 skopor Gelatinpulver Italgel Fast
2 dl Grädde, 40%
1 dl Mjölk, 3%
60 g Socker
12 g Kaffeextrakt
6 g Vaniljextrakt Bourbon Madagaskar
Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull under omrörning. När blandningen börjar bli varm, tillsätt extrakten och låt det koka upp. Rör och låt stå ett par minuter. Tillsätt gelatinpulvret till den varma blandningen och rör tills det smält. Häll upp blandningen i portionsglas och låt dem stå kallt i ca 4 timmar. Dekorera pannacottan och servera med bär.