Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Skriv ut sidan

Äpplekaka med vaniljsås

24 portioner 120 g

2 kg Äpplefyllning Tradition
325 g Vaniljsås/Vaniljvisp
4 dl Havregryn
200 g Matfett
2.5 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl

Enkel och god äpplekaka!

Fördela äpplefyllningen jämt på ett gastronormbleck ( 1/1 65mm ). Blanda matfett, havregryn, vetemjöl, och socker till en smuldeg och strö över äpplefyllningen. Baka av i 175º C ca 15-20 min.

Vispa upp Femtorps Vaniljsås/Vaniljvisp enligt bruksanvisningen på förpackningen. Servera äpplekakan med vaniljsås.

Tips!

Äpplefyllningen går att smaksätta med till exempel kanel eller ingefära. Det går också att variera smuldegen på olika sätt, till exempel blir den knäckigare om man tillsätter lite sirap.

Skapat av: Femtorp

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.