Skriv ut sidan
Äpplekaka med vaniljsås

24 portioner 120 g
2 kg Äpplefyllning Tradition
325 g Vaniljsås/Vaniljvisp
4 dl Havregryn
200 g Matfett
2.5 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
2 kg Äpplefyllning Tradition
325 g Vaniljsås/Vaniljvisp
4 dl Havregryn
200 g Matfett
2.5 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
Enkel och god äpplekaka!
Fördela äpplefyllningen jämt på ett gastronormbleck ( 1/1 65mm ). Blanda matfett, havregryn, vetemjöl, och socker till en smuldeg och strö över äpplefyllningen. Baka av i 175º C ca 15-20 min.
Vispa upp Femtorps Vaniljsås/Vaniljvisp enligt bruksanvisningen på förpackningen. Servera äpplekakan med vaniljsås.
Skapat av: Femtorp