Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Skriv ut sidan

Små fullkornsbullar

45 portioner 70 gram

1920 gram Starkt vetemjöl
80 gram Fervor Fullkornsvete Ekologisk
36 gram Salt
1.3 liter Vatten

Grundrecept på fullkornsbullar som passar utmärkt på restauranger!
---------------------

Gör så här: Knåda vetemjöl, Fervor Fullkornsvete, salt och 1,28-1,44 liter vatten på låg hastighet med spiralblandare i 5 minuter, och sedan på medelhastighet i 8 minuter. Kontrollera att degtemperaturen är 24-26 °C. Låt jäsa i 45 minuter.

Fördela degen med fingertopparna på ett bakbord och täck med jäsduk.

Låt jäsa 1-1,15 timme i 25 °C eller 16 timmar i 4 °C + 1,5-2 timmar i 20 °C. Snitta till önskad form med en mjölad kniv, sätt på ångan och placera i ugnen.

Grädda i 250/260 °C i 10-16 minuter (beroende på storlek).

Tips!

Använd ekologiskt vetemjöl och erbjud dina gäster helt ekologiska bullar!

Skapat av: Philibert Savours

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.