Små fullkornsbullar

1920 gram Starkt vetemjöl
80 gram Fervor Fullkornsvete Ekologisk
36 gram Salt
1.3 liter Vatten
Grundrecept på fullkornsbullar som passar utmärkt på restauranger!
---------------------
Gör så här: Knåda vetemjöl, Fervor Fullkornsvete, salt och 1,28-1,44 liter vatten på låg hastighet med spiralblandare i 5 minuter, och sedan på medelhastighet i 8 minuter. Kontrollera att degtemperaturen är 24-26 °C. Låt jäsa i 45 minuter.
Fördela degen med fingertopparna på ett bakbord och täck med jäsduk.
Låt jäsa 1-1,15 timme i 25 °C eller 16 timmar i 4 °C + 1,5-2 timmar i 20 °C. Snitta till önskad form med en mjölad kniv, sätt på ångan och placera i ugnen.
Grädda i 250/260 °C i 10-16 minuter (beroende på storlek).
Skapat av: Philibert Savours