Lantbröd

1920 gram Starkt vetemjöl
80 gram Fervor Spelt Ekologisk
36 gram Salt
1.35 liter Vatten
Grundrecept på ljuvligt gott lantbröd!
--------------------
Gör så här: Knåda vetemjöl, Fervor Spelt, salt och 1,3-1,4 liter vatten på låg hastighet med spiralblandare i 5 minuter och sedan på medelhastighet i 8 minuter. Kontrollera att degtemperaturen är 25-26 °C. Låt jäsa i 30 minuter. Dela degen i bitar à 550 g. Låt vila i 10-15 minuter.
Forma runda bröd eller bullar och låt jäsa 1-1,15 timme i 25 °C eller 16 timmar i 4 °C + 1,5-2 timmar i 20 °C. Snitta till önskad form med en mjölad kniv, sätt på ångan och placera i ugnen.
Grädda i 240 °C i ca 20 minuter (beroende på storlek).
Skapat av: Philibert Savours