Ciabatta

1920 gram Starkt vetemjöl
80 gram Fervor Durum E-nummerfri
0.15 liter Olivolja Extra Virgin Arbequina Ekologisk
36 gram Salt
1.3 liter Vatten
Grundrecept för ljuvligt god ciabatta!
------------------------
Gör så här: Knåda vetemjöl, Fervor durum, salt och 1,28-1,44 liter vatten på låg hastighet med spiralblandare i 5 minuter. Knåda sedan på medelhastighet i 7 minuter, tillsätt olivoljan och blanda i 3 minuter. Kontrollera att degtemperaturen är 24-26 °C. Låt jäsa i 60 minuter. Fördela degen med fingertopparna på ett bakbord, täck med jäsduk och låt vila i 30 minuter på 25 °C.
Skär rektanglar med kniv, sätt på ångan och placera bullarna/bröden i ugnen.
Grädda i 250/260 °C i 10-16 minuter (beroende på storleken).
Skapat av: Philibert Savours