Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Skriv ut sidan

Ciabatta

45 portioner 70 gram

1920 gram Starkt vetemjöl
80 gram Fervor Durum E-nummerfri
0.15 liter Olivolja Extra Virgin Arbequina Ekologisk
36 gram Salt
1.3 liter Vatten

Grundrecept för ljuvligt god ciabatta!
------------------------

Gör så här: Knåda vetemjöl, Fervor durum, salt och 1,28-1,44 liter vatten på låg hastighet med spiralblandare i 5 minuter. Knåda sedan på medelhastighet i 7 minuter, tillsätt olivoljan och blanda i 3 minuter. Kontrollera att degtemperaturen är 24-26 °C. Låt jäsa i 60 minuter. Fördela degen med fingertopparna på ett bakbord, täck med jäsduk och låt vila i 30 minuter på 25 °C.

Skär rektanglar med kniv, sätt på ångan och placera bullarna/bröden i ugnen.

Grädda i 250/260 °C i 10-16 minuter (beroende på storleken).

Tips!

Fyll med mozzarella, lufttorkad skinka och annat gott så har du den perfekta lunchen att bjuda på!

Skapat av: Philibert Savours

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.