Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Skriv ut sidan

Baguette

10 portioner 330 gram

1920 gram Starkt vetemjöl
80 gram Fervor Fullkornsvete Ekologisk
36 gram Salt
1.3 liter Vatten

Grundrecept på klassisk baguette!
----------------------

Gör så här: Knåda vetemjöl, Fervor Fullkornsvete, salt och 1,28-1,44 liter vatten med spiralblandare på låg hastighet i 5 minuter, och sedan på medelhastighet i 7 minuter. Kontrollera att degtemperaturen är 25-27 °C. Låt jäsa i 30 minuter. Dela degen i bitar à 330 g. Låt vila i 10-15 minuter.

Forma baguetter och låt jäsa 1-1,15 timme i 25 °C eller 16 timmar i 4 °C + 1,5-2 timmar i 20 °C. Snitta till önskad form med en mjölad kniv, sätt på ångan och placera i ugnen.

Grädda i 240 °C i ca 20 minuter (beroende på storlek).

Tips!

Använd ekologiskt vetemjöl och erbjud dina kunder helt ekologiska baguetter!

Skapat av: Philibert Savours

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.