2019-10-09
Det var Clas Gustafsson, specialist på livsmedel, som inte gav sig och till sist lyckades få Håkan Olsson, kock på en av Sveriges bästa krogar, att smaka chokladmoussen som var gjord på vattenvispat pulver. Och tur var det, för 25 år senare har bland annat chokladmoussen gjort Femtorp marknadsledande inom segmentet söta livsmedel och desserter.
Vägen dit har dock inte varit helt rak. Ett fel hos mousseproducenten gjorde att Clas och Håkan fick fylla Clas svärföräldrars hus med mousseförpackningar, de stod på Gastronord-mässan med moussepåsar fyllda av sågspån och de fick sälja mikrofiberdukar till optiker för att finansiera sin huvudverksamhet. Det var då. Idag står företaget starkare än någonsin. Tillsammans med sina 15 anställda ser de till att konditorier, bagerier, restauranger med flera, alltid kan räkna med att få levererat mousse, choklad, vanilj, marsipan och mycket mer av det senaste på marknaden av absolut högsta kvalitet.
I år firar Femtorp 25 år bland annat med att uppdatera det sortiment som var företagets första: under hösten rullas 11 mousser med uppdaterade, förbättrade recept ut på marknaden tillsammans med några nya, spännande sorter.
Samtidigt lanserar Håkan och Clas sin egen choklad – Femtorp XXV – och passar i samma veva på att berätta historien bakom företaget. Hur blev egentligen Femtorp allas söta leverantör? Läs grundarnas berättelse här!
2023-06-01
2023-05-11
Nu söker vi en Sälj- och Marknadskoordinator
2023-05-04
2023-02-22
2023-02-14
2022-10-03
Hållbar choklad skapar leenden
2022-09-05
2022-06-01
Nyfiken att veta mer om Team Femtorp?
2022-03-01
2021-10-20
Chokladtartelette till höstens desserter
2021-09-15
Vaniljstänger av högsta kvalitet
2021-09-07
2021-09-06
Ny Sales Manager Foodservice & Bakery
2021-09-01
2021-07-08
Chocovic - 100% hållbara kakaobönor
2021-06-29
NYHET! Lilja i choklad till bröllopstårtan
2021-06-28
2021-03-01
2021-03-01
2021-02-08
Ny receptfolder med veganska recept
2021-01-21
2020-10-05
2020-09-07
2020-09-07
2020-09-07
2020-09-06
2020-02-03
2019-12-13
Vår egen choklad - Femtorp XXV
2019-10-23
2019-10-09
2019-09-16
Lyxig pralin med äkta Cointreau
2019-09-02
Flambera säkert med innovativ gel
2019-06-24
Innovativ 3-i-1-lösning för surdegsbröd
2019-05-13
100 % naturliga livsmedelsfärger
2019-04-24
2019-01-20
2018-11-27
2018-10-12
Cheesecake i ny, spännande tappning
2018-10-08
Instruktionsfilmer från Chocovic
2018-09-03
Välsmakande formar av olika slag
2018-08-27
Ny, inspirerande PCB-katalog ute!
2018-08-09
2018-06-19
2018-06-14
2018-05-08
2018-04-12
2018-04-12
2018-01-19
2018-01-12
2017-11-18
Det ska vara enkelt att bjuda på fika!
2017-11-17
NADAL Latest Harvest Grape Vinager
2017-11-16
2017-11-15
2017-11-14
2017-11-13
2017-11-08
2017-11-07
2017-10-13
Adventskalender Mini med alkohol
2017-10-13
2017-10-10
2017-10-04
2017-09-27
2017-09-22
2017-09-22
Chokladdragerade Mandlar & Nötter
2017-09-22
Golden Emotion - PCB CREATION 25 ÅR!
2017-06-22