Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Femtorp firar 25 år

2019-10-09

Det var Clas Gustafsson, specialist på livsmedel, som inte gav sig och till sist lyckades få Håkan Olsson, kock på en av Sveriges bästa krogar, att smaka chokladmoussen som var gjord på vattenvispat pulver. Och tur var det, för 25 år senare har bland annat chokladmoussen gjort Femtorp marknadsledande inom segmentet söta livsmedel och desserter.

Några hinder på vägen

Vägen dit har dock inte varit helt rak. Ett fel hos mousseproducenten gjorde att Clas och Håkan fick fylla Clas svärföräldrars hus med mousseförpackningar, de stod på Gastronord-mässan med moussepåsar fyllda av sågspån och de fick sälja mikrofiberdukar till optiker för att finansiera sin huvudverksamhet. Det var då. Idag står företaget starkare än någonsin. Tillsammans med sina 15 anställda ser de till att konditorier, bagerier, restauranger med flera, alltid kan räkna med att få levererat mousse, choklad, vanilj, marsipan och mycket mer av det senaste på marknaden av absolut högsta kvalitet.

I år firar Femtorp 25 år bland annat med att uppdatera det sortiment som var företagets första: under hösten rullas 11 mousser med uppdaterade, förbättrade recept ut på marknaden tillsammans med några nya, spännande sorter.

Samtidigt lanserar Håkan och Clas sin egen choklad – Femtorp XXV – och passar i samma veva på att berätta historien bakom företaget. Hur blev egentligen Femtorp allas söta leverantör? Läs grundarnas berättelse här!

Fler nyheter:

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.