Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Cointreau som smaksättare

2019-05-27

Cointreau är originalet från Rémy Cointreau och en förstklassig smaksättare och smakförstärkare. Problemet med den 40 % varianten är dock att den höga vatten- och sockerhalten påverkar egenskaperna hos de andra ingredienserna.

Femtorp lanserar därför en koncentrerad Cointreau (art.nr 530366) med 60 % alkoholhalt, som är ett utmärkt sätt att framhäva eller smaksätta bakverk, glass, mousser m.m. samtidigt som du förlänger hållbarheten. Tack vare den koncentrerade formen, blir det inte bara enklare att hantera produkten, den blir även billigare än Cointreaun med 40 % alkoholhalt.

Många fördelar

Att använda Cointreau 60 % vol. ger massor med fördelar:

  • Utmärkt smaksättare och smakförbättrare
  • Förlänger hållbarheten
    • Innehåller mindre vatten än Cointreau 40 % vilket gör att produkten håller längre.
    • 1 % Cointreau 60 % vol. ger ca 2 veckor längre hållbarhet på en ganache.
  • Förlänger färskheten hos produkter såsom grädde med ca 6-8 timmar
  • Plastflaskan gör att du inte riskerar glassplitter över köket om du råkar tappa den.

Olika doser ger olika effekt

Olika doser av Cointreau 60 % ger olika effekt på slutprodukten:

<1,5 %: Smakförbättrare

Tillsätt upp till 1,5 %* Cointreau för att framhäva andra smaker i din ganache, fyllning, m.m. Cointreau framhäver bland annat smakerna av kaffe, vanilj, choklad, nötter, citrus, frukter och bär. Genom att exempelvis tillsätta 1 % Cointreau i grädden till en jordgubbstårta, får du en mer framträdande jordgubbssmak.

1,5 % - 2,5 %: Smaksättare

Tillsätt 1,5 % - 2,5 % Cointreau för att få en elegant apelsinsmak i bakverket eller ganachen. Smaken är en välbalanserad kombination av bittra och söta apelsiner, som dröjer sig kvar länge i munnen. Tack vare att Cointreau 60 % inte innehåller något tillsatt socker, är det en mycket stark smaksättare.

> 3 %: Ikonisk Cointreau-smak

Tillsätt minst 3 % Cointreau för att uppnå den klassiska Cointreau-smaken i dina praliner, desserter eller bakverk. Som hjälp till att marknadsföra dina Cointreau-produkter, kan du dessutom – kostnadsfritt – märka dina produkter med det välkända varumärket när du följer regelverket. Kontakta din säljare och få reda på kraven.

Tips! Cointreau kan även göra glassen och sorbeten betydligt enklare att skopa. Addera 0,5 % - 0,8 % Cointreau till mixen så blir jobbet enklare!

*Procenthalten räknas på det du tillsätter Cointreau till (ex. fyllningen) ej på hela bakverket/pralinen.

Fler nyheter:

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.