Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

De bästa råvarorna i Lubecas mandelmassa

Mandeln har skördats i över 2000 år, och produceras idag främst i USA (Kalifornien), Australien och kring Medelhavet, särskilt i Spanien och Italien. Man gör skillnad mellan söt- och bittermandel, där sötmandel är framtagen genom ympning av bittermandelträdet. Att göra mandelmassa på enbart bittermandel blir inte bra, utan i regel använder man dem för ca 3–5 % av mandelmassan i syfte att förstärka mandelsmaken. 

I Lubecas mandelmassa används mestadels mandel odlad vid Medelhavet. Smaken på dessa är oftast kraftigare än mandel från, exempelvis Kalifornien, då medelhavsmandeln odlas under mer naturliga förhållanden.

Lübecker Marzipan® – mandelmassa med extra höga krav

Lübecker Marzipan® är en av EU skyddad ursprungsbeteckning och tillverkningen av Lübeckermarsipan (kallas mandelmassa i Sverige) är hårt reglerad av RAL German Institute for Quality Assurance and Classification. Faktum är att den är betydligt mer reglerad avseende kvaliteten än annan mandelmassa, vilket säkerställer utomordentlig kvalitet.

Hemligheten bakom Lubecas goda mandelmassa ligger inte bara i de förstklassiga ingredienserna, utan även i tillverkningen. Mandeln mals genom två slipade granitskivor som arbetar i motsatta riktningar för att få den rätta, lite fibriga, texturen. Därefter rostas den och valsas ihop i öppna kokkärl av koppar vilket ger mandeln sin unika, oförlikneliga smak. Produkten genomgår den striktaste av kvalitetskontroller i Lubecas laboratorium.

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.