Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Chocovic - the taste of talent

Av hantverkare, för hantverkare

På Chocovic ser man choklad som ett hantverk och sig själva som hantverkare, med mål att hjälpa andra hantverkare uppnå sin fulla potential. De tror på att konstant utmana sig själva och att alltid jobba mot att förbättras i sitt skapande.

Varför Chocovic?

Chocovic är

  • Prisvärt
  • Pålitligt
  • Mångsidigt
  • Hållbart

 

Prisvärt

Med Chocovics produkter får du bra kvalitet till ett bra pris. Det stora sortimentet innehåller choklad i olika prisklasser i olika avancerade former för att passa alla sorters kreationer: från den viktiga chokladen för vardagsbakelserna, till ett premiumsortiment för de mest avancerade pralinerna eller chokladbakelserna. Gemensamt för de olika produkterna är dock att de alla är mycket prisvärda.

 

Pålitligt

Chocovic har varit i branschen sedan 1872 och var till och med först i Spanien med att starta en chokladskola. Chokladskolan – Chocolate Academy – finns även idag och är populär bland yrkesmän som vill förfina sina kunskaper, hitta inspiration och uppdateras på de senaste trenderna.

Med över 140 år i branschen, besitter nämligen Chocovic stora mängder teknisk kunskap, samt en tradition och stolthet i att erbjuda högkvalitativa varor. Eftersom företaget och dess tekniska- och kreativa experter befinner sig i Barcelona - navet av kreativitet - kan Chocovic ständigt inspireras av sin omgivning. Samtidigt underlättas samarbetet med användarna av produkterna – bagarna, konditorerna och chocolatiererna.

Genom de rigorösa kvalitetskontrollerna i tillverkningsprocessen, kan du lita på att chokladen håller hög och jämn kvalitet. Du kan dessutom vara säker på att du alltid kommer matas med nya, spännande smaker att använda i din egen vardag.

 

Mångsidigt

Chocovic har en stor portfolio med ett brett sortiment av prisvärda produkter. Tack vare de många olika sorterna, finns något för alla behov vilket möjliggör och uppmuntrar varje bagare, konditor eller chocolatiers egna kreativitet. Var hantverkare har sin stil, och för att den skall kunna utvecklas krävs olika smaker och egenskaper hos chokladen. Oavsett om du letar efter en vit choklad med lägre sötma, eller om du vill ha en mörk choklad fri från sojalecitin, så har Chocovic något som passar. Behöver du en choklad med stark kakaosmak och perfekt konsistens för att fylla praliner och tryfflar? Chocovic har det också.

För detta är en av Chocovics drivkrafter – att underlätta och driva kreativiteten och talangen framåt. Och tack vare att de själva är hantverkare på området så vet de precis vad som behövs för att göra det möjligt.

 

Hållbart

Chocovic har tillsammans med ägarkoncernen Barry Callebaut en tydlig hållbarhetsplan med målet att göra hållbar chokladproduktion till branschens norm. Arbetet utförs tillsammans med organisationen Cocoa Horizons och Barry Callebaut har satt upp fyra djärva mål i sin hållbarhetsplan "Forever Chocolate" som syftar till att ha en 100% hållbar chokladförsörjningskedja senast 2025.Senast 2025 ska Barry Callebaut-gruppen:

Ha utrotat barnarbete från sin produktionskedja

.• Lyft fler än 500 000 kakaobönder ur fattigdom.

Verka för en positiv koldioxidbalans och en välmående regnskog.

Ha 100% hållbara ingredienser i alla sina produkter.

 

Nöt- och glutenfri choklad

Chocovic har två produktionsplatser: en som är fullständigt dedikerad till chokladtillverkning, och en som är till för produktion av fyllningar och non temp. Tack vare detta är hela Chocovics chokladsortiment nöt- och glutenfritt, samtidigt som du kan beställa läckra nötbaserade fyllningar och pralinéer som exempelvis Iroko och Extender.

 

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.