Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

214 anledningar

Glass är den ultimata njutningen och kan – tack vare Femtorps breda utbud av glassbaser, smaksättare och garnityrer – näst intill varieras i det oändliga.

Botanisera i vårt stora sortiment för att hitta det som passar just dig och dina behov. Tryter inspirationen? Ta dig en titt på våra glassrecept och återfinn den snabbt!

Glassbaser

Med Femtorps glassbaser gör du ljuvligt god, hemgjord glass på 12 minuter! I sortimentet hittar du naturell glassbas för egen smaksättning, men även redan smaksatt glassbas. Vill du använda glassbaserna till mjukglass eller sorbet, så går det precis lika bra. Dessutom har vi mjölkfria glassbaser, så att du enkelt kan servera alla dina gäster!

Chokladdekorationer

Dekorationer är pricken över i:et på en god glass. Hos oss hittar du massvis av chokladdekorationer i alla möjliga utföranden och smaker! Snygga chokladpinnar, naturtrogna frukter i choklad och mycket, mycket mer. Upptäck alla trevliga - och goda - dekorationer!

Garnityr

Flingor av choklad i alla dess former och färger, eller små färgade chokladcrisp som kan sätta färg på dina glasskreationer. För en alldeles speciell smakupplevelse finns popping candy som poppar i munnen. Bara fantasin sätter stopp!

Glasstoppingar

Avsluta en välgjord glass med läcker topping! Välj bland klassiker som jordgubb, kola och choklad eller spexa till det med Dulce de Leche, mango eller körsbär.

Fruktpuréer

Fruktpuréer med 90 % fruktinnehåll! Femtorps fruktpuréer innehåller inte några färgämnen, konserveringsämnen eller andra smaktillsatser. Ett gott och enkelt sätt att smaksätta glass naturligt. Tips! Experimentera med olika puréer för att få fram nya, härliga smakkombinationer!

Smakpastor

Med smakpastor kan du enkelt smaksätta din glass för att få en trevlig variation i glassutbudet. Eftersom produkten är trögflytande och starkt koncentrerad behöver du inte ändra om dina recept, vilket annars kan vara fallet när du tillför ytterligare vätska. Lättare än så här kan det inte bli!

Extrakt och aromer

Gör du stora mängder glass? Då är extrakt och aromer något för dig! Femtorps extrakter och aromer är alla högkoncentrerade och det räcker med mycket små mängder för att smaksätta dina produkter. Vanilj, kaffe och lakrits är bara några av de smaker du kan arbeta med och du kan dessutom använda någon av våra gelifierade alkoholaromer för att göra en läcker romrussin-glass.

Vanilj

Vad går väl upp mot en gammal hederlig vaniljglass? Den perfekta vaniljsmaken kan uppnås på många olika sätt: genom att tillsätta äkta vanilj direkt från vaniljstången, extrakt från äkta vanilj eller via vaniljarom. Upptäck alla möjligheter!

Choklad

Smaksätt glassen med äkta choklad, eller varför inte blanda i lite bakstabila chokladbitar för en spännande konsistens? Möjligheterna är många: vi har vit-, mjölk- och mörk choklad för alla smaker och behov.

Vill du ha mer inspiration?

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.