Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Femtorp Food Ingredients

Vårt erbjudande till livsmedelsproducenter och livsmedelsinnovatörer

Femtorp Food Ingredients är en del av Femtorp AB med specialistkunskaper som gynnar och hjälper våra industrikunder
i jakten på er unika smaksättning och unika slutprodukt. 

Vi har över 20 års erfarenhet av livsmedelsingredienser, råmaterial och försäljning mot industrimarknaden och vi
drivs av passion och kunskap inom segmentet!

 

Våra kunder

Våra kunder producerar främst söta produkter, så som choklad, konfektyr, kakor, bakverk och glass, men även barnmat, veganska produkter, drycker, öl och mjölkprodukter. 

Oavsett om du letar efter produkter som är helt naturliga, veganska eller vegetariska, frysstabila, värmestabila, halal, eller innehållande naturliga färger så kan vi eller våra kontakter hjälpa dig. Och är du på jakt efter hållbara produkter till din produktion har vi leverantörer med stort fokus på både sustainability och spårbarhet.

Vi väljer noggrant ut de leverantörer vi samarbetar med, och många av dem samarbetar exklusivt med oss på den skandinaviska marknaden. Genom att vara selektiva säkerställer vi att de produkter vi erbjuder industrimarknaden håller högsta kvalitet och hjälper våra kunder att producera unika och kundspecifika produkter. Vi hjälper gärna även till med att lokalisera nya leverantörer och produkter som kan hjälpa våra kunder att lyckas med sina innovationer och sin unika slutprodukt!

Vår bredd och expertis omfattar ...

Choklad & kakaoprodukter

Femtorp har det mesta inom choklad  och vi erbjuder ett brett sortiment från mörk, ljus och vit choklad och choklad- och nötkrämer, till non temp utan palmolja, fyllningar och kakaoprodukter som täcker dina behov.

Våra framstående leverantörer inom segmentet har ett stort fokus på hållbar kakaoproduktion och spårbarhet genom olika intiativ så som Cocoa Horizon.

Marsipan, Nötter, Mandel & Nougat

Hos oss hittar du ett gediget sortiment av marsipan av hög kvalitet och mycket smak som täcker de flesta behov och önskemål.

Vi har även nöt- och mandelprodukter i många olika former, storlekar och kvaliteter samt ett brett sortiment av nougat.

Aromer

Hitta din signatursmak! Våra smaksättare hjälper dig att ta fram kundspecifika och uppskattade produkter med unik smaksättning och profil.  

Exempelvis har vi vaniljextrakt, kaffeextrakt och kakao- och kastanjextrakt som kan ge det där lilla extra till dina produkter och som kan hjälpa dig att hitta exakt rätt smak för olika marknader eller länder.

 

Dekorationer

Få dina produkter att sticka ut och förstärk ditt varumärke! Utseendet är starten till försäljning och vi hjälper dig att ge dina produkter den perfekta finishen.

Vi har exempelvis chokladdekorationer och olika typer av strössel, men bistår dig även gärna med att hitta nya produkter som ger dina skapelser det där lilla extra …

Fruktprodukter

Vi har fruktpuréer, juicer, koncentrat, bak- och frysstabila fruktfyllningar samt torkad och kanderad frukt att använda i dryck eller annan livsmedelsproduktion.

En av de senaste innovationerna från en av våra leverantörer är LWA-grönsaker som kan bli ett spännande inslag i exempelvis glassproduktion.

 

Skiljemedel & infettning

Vi förstår vikten av rätt skiljemedel! Rätt skiljemedel kan påverka hela produktionen och ger korrekt funktionalitet, minskar överdosering, ger snygga produkter och minskar din cost per piece.

Vi kan även erbjuda slutna KEG-system för skiljemedel som inta tar in partiklar utifrån och håller nere rengöringen. Och söker du efter produkter för private label mot konsument? Fråga oss och vi hjälper dig vidare!

 

Toppingar, glasyrer och brödglans

Våra toppingar, glasyrer, geléer och brödglans ger en fin finish och ett inbjudande utseende till dina bakverk!

 

Färger

Vi erbjuder färger för många olika ändamål och produktioner - både till livsmedel och dryck. Naturliga färger som både kan färga om men även förstärka existerande färger på produkter. 

Vi hjälper dig vidare!

Vilken typ av vaniljsmak fungerar bäst i England? Finns det veganska alternativ till ägg? Vilket gelatin ger mig den effekt jag vill ha? Frågorna är många och vi hjälper dig att komma vidare med dina idéer och funderingar!

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.