Geleringspulver Alginat Nr 33
Geleringsmedel Alginat, natriumalginat utvinns från brunalger. Löser sig i kall vätska som ex, frukt- och grönsakssaft. Geléar sig i kontakt med vätskor innehållande kalcium. Använd geleringspulvret för att skapa en sfärisk struktur av vätska som visuellt och strukturellt liknar ex. kaviarpärlor.
Dosering: ca 5 g/ liter vätska (direkt sfärifiering) eller vatten (motsatt sfärifiering). Lös upp alginat i kallt vatten och låt det hydrera i minst 30 minuter före användning. Förbered vätskan som ska sfäriseras och tillsätt den med kalcium med hjälp av Calcium LA Nr 19 (för söta rätter) eller Calcium CL Nr 13 (för salta rätter). Om texturen på vätskan är för flytande, kan man tillsätta förtjockningsmedel Xanthan Nr 10 efter önskemål. Häll eller droppa blandningen med kalciumdropparna ner i alginatblandningen och skaka försiktigt i 1-5 minuter enligt önskad storlek. Ta bort pärlorna med en sil och sänk ner dem i ett vattenbad i några sekunder för att skölja dem. Lyft upp och låt rinna av före servering. Om vätskans pH är lägre än 4 eller om sfärifieringen inte fungerar korrekt kan man justera pH-värdet genom att tillsätta Sodium Cl Nr 21. När sfärer är tillagad rekommenderas det att servera dem inom några timmar eller förvara dem i ett oljebad för att förhindra att de klibbar ihop.
- Återförsäljare
- Förpackningsinfo
- Innehållsdeklaration
- Recept
Förpackning: 1 x 1 kg
Förpackningstyp:
Nettovikt: 1000 g
Bruttovikt: 1093 g
Förpackningsvikt: 93 g
Förpackningsmaterial: Kartong och aluminium
Återvinnes som: Kartong och aluminium
Längd: 105 mm
Höjd: 203 mm
Bredd: 105 mm
Volym: 2.238 liter
EAN nummer: 3614680606291
Geleringsmedel (natriumalginat E401), florsocker.
Näringsvärde per | 100g | 100ml färdig vara |
---|---|---|
Energi | 760 KJ 190 Kcal | |
Fett | 0 g | |
Mättat fett | 0 g | |
Enkelomättat fett | ||
Fleromättat fett | ||
Animaliskt fett | ||
Vegetabiliskt fett | ||
Kolesterol | ||
Laktos | ||
Protein | 0 g | |
Animaliskt protein | ||
Vegetabiliskt protein | ||
Kolhydrater | 20 g | |
Monosackarider | ||
Di-sackarider | ||
Socker | 20 g | |
Stärkelse | ||
Kostfiber | ||
Råfiber | ||
Järn | ||
Kalcium | ||
Kalium | ||
Natrium | 0 mg | |
Salt | 0 g | |
Laktos |
Produkten innehåller | + |
Produkten innehåller inte | - |
Produkten kan innehålla spår av | ? |
Informationen inte tillgänglig från leverantör | n/a |
Nötter/mandel | - |
Laktos | - |
Ägg | - |
Sojaprotein/Lecitin | - |
Gluten | - |
Majs | - |
Kakao | - |
Jordnötter | - |
Sesamfrön | - |
Aprikoskärnor | - |
Nötkött | - |
Fläskkött | - |
Kyckling | - |
Fisk | - |
Skaldjur | - |
Sulfit (E220 till E228) | - |
Koriander | - |
Selleri | - |
Morot | - |
Lupin | - |
Senap | - |
Socker | - |
Fenylalanin | - |
Förvaring: Torrt och svalt 15-20 °C
Kravmärkt:
Bakstabil:
Frysstabil:
Är lämplig för
Vegetarianer: Ja
Veganer: Ja
Kosher: Ja