Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Geleringspulver Alginat Nr 33

Artnr: 96060629
Förpackning: 1000 g

Geleringsmedel Alginat, natriumalginat utvinns från brunalger. Löser sig i kall vätska som ex, frukt- och grönsakssaft. Geléar sig i kontakt med vätskor innehållande kalcium. Använd geleringspulvret för att skapa en sfärisk struktur av vätska som visuellt och strukturellt liknar ex. kaviarpärlor.

Dosering: ca 5 g/ liter vätska (direkt sfärifiering) eller vatten (motsatt sfärifiering). Lös upp alginat i kallt vatten och låt det hydrera i minst 30 minuter före användning. Förbered vätskan som ska sfäriseras och tillsätt den med kalcium med hjälp av Calcium LA Nr 19 (för söta rätter) eller Calcium CL Nr 13 (för salta rätter). Om texturen på vätskan är för flytande, kan man tillsätta förtjockningsmedel Xanthan Nr 10 efter önskemål. Häll eller droppa blandningen med kalciumdropparna ner i alginatblandningen och skaka försiktigt i 1-5 minuter enligt önskad storlek. Ta bort pärlorna med en sil och sänk ner dem i ett vattenbad i några sekunder för att skölja dem. Lyft upp och låt rinna av före servering. Om vätskans pH är lägre än 4 eller om sfärifieringen inte fungerar korrekt kan man justera pH-värdet genom att tillsätta Sodium Cl Nr 21. När sfärer är tillagad rekommenderas det att servera dem inom några timmar eller förvara dem i ett oljebad för att förhindra att de klibbar ihop.

Förpackning (Primär)
Förpackning: 1 x 1 kg
Förpackningstyp:
Nettovikt: 1000 g
Bruttovikt: 1093 g
Förpackningsvikt: 93 g
Förpackningsmaterial: Kartong och aluminium
Återvinnes som: Kartong och aluminium
Längd: 105 mm
Höjd: 203 mm
Bredd: 105 mm
Volym: 2.238 liter
EAN nummer: 3614680606291

Geleringsmedel (natriumalginat E401), florsocker.

Näringsvärde per100g100ml färdig vara
Energi760 KJ
190 Kcal
Fett0 g
Mättat fett0 g
Enkelomättat fett
Fleromättat fett
Animaliskt fett
Vegetabiliskt fett
Kolesterol
Laktos
Protein0 g
Animaliskt protein
Vegetabiliskt protein
Kolhydrater20 g
Monosackarider
Di-sackarider
Socker20 g
Stärkelse
Kostfiber
Råfiber
Järn
Kalcium
Kalium
Natrium0 mg
Salt0 g
Laktos
Allergiinfo
Produkten innehåller+
Produkten innehåller inte -
Produkten kan innehålla spår av?
Informationen inte tillgänglig från leverantörn/a
Nötter/mandel-
Laktos-
Ägg-
Sojaprotein/Lecitin-
Gluten-
Majs-
Kakao-
Jordnötter-
Sesamfrön-
Aprikoskärnor-
Nötkött-
Fläskkött-
Kyckling-
Fisk-
Skaldjur-
Sulfit (E220 till E228) -
Koriander-
Selleri-
Morot-
Lupin-
Senap-
Socker-
Fenylalanin-

Förvaring: Torrt och svalt 15-20 °C

Kravmärkt:

Bakstabil:

Frysstabil:

Är lämplig för

Vegetarianer: Ja

Veganer: Ja

Kosher: Ja

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.