Förtjockningsmedel Guar Nr 16
Förtjockningsmedel från extraherade guarbönors frön. Värme och frysstabil, glutenfri. Guar, guarkärnmjöl, används till bakverk och för stabilisering av frysta desserter. Guar hindrar iskristaller från att bildas vid sorbet och glasstillverkning. Guar är ej lösbar i olja eller alkohol.
Dosering: ca 0,2 - 2%. Lös Guar i kallt vatten med en visp eller mixer. Låt stå i minst 30 minuter till en timme, vispa regelbundet för att möjliggöra optimal hydrering. Det är också möjligt att gradvis tillsätta Guar i vätskan under uppvärmningen. Vid medelstora till höga doser blir viskositeten av Guar så hög att de luftbubblor som bildas under bearbetningen fångas. Det är sedan möjligt att använda en tryckkokare eller vakuumförslutare för att frigöra dem.
- Återförsäljare
- Förpackningsinfo
- Innehållsdeklaration
- Recept
Förpackning: 1 x 1 kg
Förpackningstyp:
Nettovikt: 1000 g
Bruttovikt: 1093 g
Förpackningsvikt: 93 g
Förpackningsmaterial: Kartong och aluminium
Återvinnes som: Kartong och aluminium
Längd: 105 mm
Höjd: 203 mm
Bredd: 105 mm
Volym: 2.238 liter
EAN nummer: 3614680606222
Förtjockningsmedel (guarkärnmjöl E412).
Näringsvärde per | 100g | 100ml färdig vara |
---|---|---|
Energi | 714 KJ 170 Kcal | |
Fett | 1 g | |
Mättat fett | 0 g | |
Enkelomättat fett | ||
Fleromättat fett | ||
Animaliskt fett | ||
Vegetabiliskt fett | ||
Kolesterol | ||
Laktos | ||
Protein | 5 g | |
Animaliskt protein | ||
Vegetabiliskt protein | ||
Kolhydrater | 0 g | |
Monosackarider | ||
Di-sackarider | ||
Socker | 0 g | |
Stärkelse | 0 g | |
Kostfiber | ||
Råfiber | ||
Järn | ||
Kalcium | ||
Kalium | ||
Natrium | 0,22 mg | |
Salt | 0,55 g | |
Laktos |
Produkten innehåller | + |
Produkten innehåller inte | - |
Produkten kan innehålla spår av | ? |
Informationen inte tillgänglig från leverantör | n/a |
Nötter/mandel | - |
Laktos | - |
Ägg | - |
Sojaprotein/Lecitin | - |
Gluten | - |
Majs | - |
Kakao | - |
Jordnötter | - |
Sesamfrön | - |
Aprikoskärnor | - |
Nötkött | - |
Fläskkött | - |
Kyckling | - |
Fisk | - |
Skaldjur | - |
Sulfit (E220 till E228) | - |
Koriander | - |
Selleri | - |
Morot | - |
Lupin | - |
Senap | - |
Socker | - |
Fenylalanin | - |
Förvaring: Torrt och svalt 15-20 °C
Kravmärkt:
Bakstabil:
Frysstabil:
Är lämplig för
Vegetarianer: Ja
Veganer: Ja
Kosher: Ja