Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du detta.

Specifikt ursprungsland

Eftersom kakaobönans smak påverkas mycket av yttre faktorer, får bönorna olika smak beroende på vilket land den är odlad i. Cacao Barry tar tillvara på varje lands unika smak hos kakaobönan och erbjuder landspecifik choklad.

Upptäck allt från Ghanas mjölkchoklad med toner av hasselnöt och karamell, till Santo Domingos mörka och kakaointensiva choklad.

Specifikt plantage

Cacao Barry erbjuder även choklad gjord på kakaobönor från endast ett, särskilt kakaoplantage. Serien Plantation består av två stycken sorters choklad tillverkade av 100% ekologiska kakaobönor från specifikt utvalda områden. Plantagets namn har fått namnge chokladen.

  • Alto el Sol från ett område i Perus naturreservat Rio Abiseo. Smaken på de här kakaobönorna är något bitter, men samtidigt fruktig och långvarig.
  • Madirofolo kommer från Sambiano Valley i Madagaskar och har en något syrlig och bitter smak, med toner av trä och lakrits.

Eftersom bönorna kommer från en enda plats utvecklas smaken med tiden och ger en unik smakprofil.

Kakaons olika aromer

Stäng

Logga in

Inloggningen är enbart till för våra företagskunder.